Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
gradoviSlide1
gradoviSlide2
A A A
SPOŠTOVANI,
Obveščamo vas, da letošnja prireditev Gradovi kralja Matjaža – to soboto in nedeljo- zaradi neugodnih vremenskih razmer ŽAL ODPADE. Nemoteno bo izpeljan le petkov program – SLOVENSKA BAKLA IN NOČNI SLALOM ZA POKAL KRALJA MATJAŽA, zato obiskovalce vabimo, da se nam v petek, 26.1.2018 pridružite na teh dogodkih.
Zahvaljujemo se številnim ekipam, ki so se prijavile h gradnji snežnih gradov in sporočamo, da nadaljujemo s pripravami na prihodnjo prireditev in obljubljamo, da bomo storili vse, da bo prireditev v letu 2019 še uspešnejša in bogatejša.
Zahvaljujemo se za razumevanje in še enkrat vabimo vse, ki ste konec tedna načrtovali obisk Črne na Koroškem, da se v petek udeležite dogodka Nosimo olimpijske sanje – slovenska bakla - ob 16.00 uri pred Kulturnim domom v Črni in ob 19.00 uri nočnega slaloma za pokal kralja Matjaža na smučišču v Črni na Koroškem.
Prijazno vabljeni.
Občina Črna na Koroškem, organizator prireditve

 

 

Z veseljem vam sporočamo termin, ko bomo pod Peco ponovno gradili snežne gradove kralju Matjažu v čast. Zadnji vikend v januarju 2018 bomo v Črni na Koroškem pripravili že 26. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža.  Od leta 1993 smo zgradili že 1350 snežnih gradov in skulptur. Z veseljem vam sporočamo, da so pred-prijave že odprte, torej lahko s klikom na prijavni obrazec svojo ekipo že prijavite.

26. prireditev njegovemu visočanstvu v čast bo potekala v času med 26.1. in 28.1.2018. Trodnevno dogajanje se prične v petek zvečer, ko na smučišču v Črni na Koroškem poteka nočni slalom med baklami, za pokal kralja Matjaža in ko bo v Črno prispel olimpijski ogenj. Osrednji dogodek prireditve je sobotno tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov in snežnih skulptur tematsko sorodnih legendi kralja Matjaža. Celodnevno gradnjo vsako leto spremlja pester zabavno kulturni program (predstavitev ekip, izbor Alenčice, prižiganje bakel in sveč, ognjena predstava, svečani prihod kralja Matjaža, podelitev nagrad najboljšim ekipam, glasbeni nastopi na pravi koroški gavdi). S prižiganjem bakel in razglasitvijo najlepših gradov doživi celodnevno pravljično dogajanje v Podpeci zvečer svoj vrhunec, ob soju plamenic snežni gradovi dodatno zažarijo. Nedelja je namenjena otrokom, za katere pripravimo zanimive otroške animacije, lutkovne predstave, pesmice, iskanje skritega zaklada, možnost jahanja in še kaj se najde. V nedeljo se podelijo nagrade za najboljša likovna in literarna dela na temo kralja Matjaža, ki so jih ustvarjali učenci slovenskih osnovnih šol

Kliknite tukaj in se prijavite še danes...