Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

Javni poziv k oddaji predlogov za podelitev priznanj Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti za leto 2016

Domača stranhttp://www.jskd.si/priznanja-in-nagrade/2016/poziv.htm
Datum objave na razpisi.info22.09.2016
Rok prijave03.11.2016

Objavljen je razpis za zbiranje predlogov za podelitev priznanj Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti za leto 2016, in sicer za: - odličja sklada, - področna priznanja sklada ter - Zlati znak sklada.

Odličja sklada
Odličja so najvišja priznanja sklada, ki jih lahko prejmejo posamezniki ali skupine v Sloveniji za delo in udejstvovanje na področju ljubiteljske kulture.
Odličji sklada so: Zlata plaketa, Srebrna plaketa in Zlati znak. Podeljena bo največ ena Zlata plaketa, največ pet Srebrnih plaket in največ 2 Zlata Znaka,  in sicer na osrednji letni slovesnosti sklada, januarja 2017.

Področna priznanja sklada
Področna priznanja so posebna priznanja sklada, ki jih lahko prejmejo posamezniki ali skupine v Republiki Sloveniji za delo in udejstvovanje na posameznih področjih ljubiteljskih dejavnosti
Sklad zbira predloge za naslednja področna priznanja sklada:
- Gallusova plaketa in Gallusova listina - za področje glasbene dejavnosti;
- Linhartova plaketa in Linhartova listina - za področje gledališke dejavnosti;
- Maroltova plaketa in Maroltova listina - za področje folklorne dejavnosti;
- Plaketa Mete Vidmar in Listina Mete Vidmar - za področje plesne dejavnosti.

Upravičeni prijaviteljiPredlagatelji po tem razpisu so lahko registrirana kulturna društva in njihove zveze, kulturne organizacije in zveze iz zamejstva, področni državni svetovalci in območne izpostave sklada; slednje lahko posredujejo tudi predloge posameznikov ali neformalnih avtorskih skupin, ki se ukvarjajo z ljubiteljsko kulturno dejavnostjo.

http://www.razpisi.info/index?action=noticeinfo&id=7815