Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

V okviru 15. Festivala prostovoljstva so bili podeljeni nazivi "Prostovoljstvu prijazno mesto".

Prostovoljstvo je najbolj živo tam, kjer je za vlaganje in spodbujanje k aktivni participaciji na lokalnem nivoju največ posluha. Odločilno vlogo pri tem imajo županje/župani in občinske uprave. Ne glede na bogastvo posamezne družbe je za njen razvoj in skupno dobrobit pomembna pripravljenost prebivalcev za sodelovanje v skupno dobro. Pripravljenost prebivalcev za prostovoljsko delo je znak vključujoče, povezane, zdrave družbe.

Izmed prijavljenih mestnih občin na natečaj "Prostovoljstvu prijazno mesto" so izbrali najboljše, take, ki s svojim delovanjem spodbujajo prostovoljstvo in to na različnih področjih.

Prejemnice naziva v letu 2014 so: Občina Črna na Koroškem, Občina Gornja Radgona, Občina Krško, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Murska Sobota, Občina Ravne na Koroškem, Občina Škofja Loka, Mestna občina Velenje.

Podelitvi nazivov je sledil pogovor z župani, oziroma predstavniki izbranih mest, prejemnic naziva za leto 2014. V razpravi se je izvedelo, kako posamezne občine spodbujajo prostovoljstvo, kje vidijo prednost vlaganja v prostovoljske organizacije in na kakšen način prostovoljstvo prispeva k življenju v njihovi skupnosti.

 

2014-05-22 10.34.25 copy

 DSC0956 copy