Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

V soboto, 31.8., se bo v Črni na Koroškem pričel športno-dobrodelni projekt, v okviru katerega bo ultramaratonec Bogomir Dolenc v 12 dneh pretekel prek 1.200 kilometrov (povprečno prek 100 km na dan).

S tem se nadaljuje zgodba gibanja za male viteze, v kateri je tekač v letu 2018 uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. Enega izmed njih je pretekel tudi v Črni na Koroškem, kjer je bil odziv krajanov izjemen, zato smo se odločili, da Občina Črna Na Koroškem, Športna Zveza Črna in Zdrava Črna postanemo glavni podporniki projekta.

Osnovni namen ekstremnega tekaškega projekta je zbiranje denarnih sredstev za Ustanovo Mali vitez in za njene male viteze - mlade, ozdravljene od raka. Sredstva se zbirajo kot donacije podjetij in organizacij, SMS donacije ali prostovoljni prispevki posameznikov.

ŠTART (31.8.) IN CILJ (11.9.) teka bosta v Črni na Koroškem.                                     

V soboto, 31.8. ob 9.00, vljudno vabljeni na ploščad pred Kulturnim domom, kjer bomo Bogomirja pospremili na 12-dnevni tek okrog Slovenije.

PROGRAM PRED KULTURNIM DOMOM

*** 9.00 Zbor udeležencev

*** 9.10 - 9.40 Športne aktivnosti po postajah za otroke in starše

*** 9.40 - 9.55 Nagovori pred štartom

*** 10.00 Začetek teka Bogomirja Dolenca okrog Slovenije (udeleženci bomo z njim tekli do stadiona oz kdor želi, lahko tudi dlje proti Koprivni)

Prvi dan se bo Bogomirju pridružila tudi skupina tekačev, ki bo tekla do Solčave (via Koprivna, cca 25 km oz 3 ure teka, tek bo počasen in primeren za vsakega tekača, ki je vajen teči daljše razdalje). Kdor želi lahko teče tudi manj ali več. Vabljeni vsi, da se nam pridružite in Bogomirju pomagate do osvojitve prve etape, ki se sicer konča v Kranju.

*** PRIJAVE V SKUPINO: Jure Lesjak - 031 703 730 ali lesjak.jure@gmail.com (Za prevoz iz Solčave nazaj v Črno se dogovorimo oz organiziramo)

Več o projektu, tekaču in trasi najdete na spletni strani: http://www.okrogslovenije.si

Ob vabilu dodajamo še besede Bogomirja:

"Moja letošnja pot okrog Slovenije bo posvečena mojemu dragemu Anžetu, ki je nam vsem prepustil ob slovesu ogromno sporočil(o), sporočilo volje, sporočilo vztrajanja in "fajtanja". In pokazal nam je pot. Pot, ki je ne bi bilo, če se z njim ne bi srečal nekje, nekoč v preteklosti (Velenje, plesna predstava Življenje je vrednota). Vsak korak bo zate, dragi Anže. To je misel, s katero stopam proti startu. Se vidimo na startu, 31. avgusta 2019, v Črni na Koroškem."

PRIKLJUČITE SE. BODITE AKTIVNI. PRISPEVAJTE K SKUPNOSTI.

SODELUJEJO: Zdrava Črna + "Črna - zdravo mesto": Občina Črna Na Koroškem, Nacionalni inštitut za javno zdravje - NIJZ OE Ravne, Korociv - Koroško regionalno stičišče za NVO, Zdravstveni dom Ravne na Koroškem, CUDV Črna na Koroškem, Osnovna šola Črna na Koroškem, Vrtec kralj Matjaž Črna na Koroškem, Center za socialno delo Koroška - enota Ravne, Društvo Diabetikov Mežiške Doline, Smučarski klub Črna, Šport in kreativa, Darja Jernej s.p., Koronarni klub mežiške doline, NK Peca

68546969 2436636383281922 8184581222190546944 n