Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

Občina Črna na Koroškem obvešča vse občanke in občane, da v skladu s priporočili in navodili strokovnih služb in Vlade RS v zvezi s preprečevanjem širjenja okužb z virusom COVID-19 občinska uprava v času od 24.12.2020 do 4.1.2021 zaradi kolektivnega dopusta ne bo poslovala.

Obveščamo vas, da v tem času izjave s strani občine ne boste mogli pridobiti, vendar vseeno pošljite glavno vlogo na spodnji naslov.

Navodila: https://www.gov.si/novice/2020-12-22-obvestilo-o-iztekanju-roka-za-oddajo-vlog-za-podaljsanje-vodnih-dovoljenj/

Občina Črna na Koroškem in Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcija RS za vode, sporočata, da večini občanom, ki za namen gospodinjstva uporabljajo lastno vodo in se ne morejo oskrbovati iz javnega vodovoda, veljavna vodna dovoljenja, potečejo z dnem 1.1.2021. V kolikor želite vodna dovoljenja podaljšati, izpolnite vlogo, ki je skupaj z navodili, dostopna na spletni strani oz. se nahaja v prilogi.

https://www.gov.si/zbirke/storitve/vloga-za-podaljsanje-vodnega-dovoljenja-za-lastno-oskrbo-s-pitno-vodo/

Izpolnjeno vlogo pošljete na naslov: Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcija Republike Slovenije za vode, Hajdrihova ulica 28c, 1000 Ljubljana z zahtevanimi prilogami.

Lastna oskrba prebivalcev s pitno vodo, skladno s 2. členom Odloka o oskrbi s pitno vodo na območju občine Črna na Koroškem (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 11/2016) ni dovoljena za  stavbe, ki ležijo znotraj območja javnega vodovoda, kjer se izvaja javna služba. Kjer je javni vodovod že zgrajen ali se gradi ali rekonstruira, je priključitev vsakega objekta na javni vodovod obvezna.

VLOGA-podaljšanje vodnega dovoljenja za lastno oskrbo s pitno vodo (izjava občina)

       VLOGA -  podaljšanje vodnega dovoljenja za neposredno rabo vode za lastno oskrbo s pitno vodo (Direkcije RS za vode)