Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Turizem

A A A

Forma vivaStena je urejena kot plezališce za športne plezalce. Nahaja se pod južnim ostenjem Pece v bližini Črne na Koroškem. V steni je okrog 68 plezalskih smeri, katerih ocene se gibljejo med 3 in 8c, njihova dolžina pa med 6 ter 55 metri.

Hkrati je pomemben življenjski prostor nekaterih ogroženih vrst ptic, ki so si v nedostopni skalni steni našle pred plenilci varen prostor za svoja gnezdišca.

Plezalske smeri in težavnosti

Pred vec kot 230 milijoni let so na dnu morja iz številnih alg nastali apnenci, ki danes gradijo Burjakovo steno. Kasneje, predvsem v casu dviganja Alp, so se ti apnenci gubali, narivali in prelamljali in nastala je stena, ki danes nosi ime po bližnji domaciji. Burjakova stena je mogocen spomenik oblikovanja površja v geološki preteklosti in je zato dolocena za geološko in geomorfološko naravno vrednoto.

DSC 5527

V hotelu Krnes v Črni na Koroškem so v mesecu septembru 2009 imeli otvoritev novega kegljišča...

 

DSC 7295

Spomladi leta 1963 so nogometaši nogometnega kluba Peca dobili stadion. Obnovljen je bil leta 2008 in danes služi več namenom: igranju nogometa, tenisa, odbojke na mivki ... V zimskem času na njem uredijo osvetljeno drsališče in osvetljeno stezo za kegljanje na ledu - po domače "šajbanje".

DSC 2055

Prav v središču Črne na Koroškem je smučišče, primerno za rekreacijsko in tekmovalno smučanje, pa tudi za treninge slaloma in veleslaloma za vse kategorije smučarjev. Smučarski delavci zagotavljajo 90 smučarskih dni letno, če je snega premalo pa si pomagajo z dodatnim zasneževanjem. Dolžina smučarskih prog je približno 3 kilometre, obsegajo pa 15 hektarov površin. Smučišče je osvetljeno. Urejena je tudi sankaška proga, v neposredni bližini pa sta 3,5 km in 10 km dolgi tekaški progi.