Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

Spoštovani,

dobro duševno zdravje je bistven sestavni del splošnega zdravja in dobrega počutja. Letošnje geslo svetovnega dneva duševnega zdravja se glasi Duševno zdravje je univerzalna človekova pravica. 10. oktober je tako ponovno priložnost za dvig ozaveščenosti, izboljšanje znanja in spodbujanje ukrepov,  ki krepijo in varujejo duševno zdravje vseh.

Vlada republike Slovenije je letošnje leto razglasila za leto duševnega zdravja. Nacionalni program duševnega zdravja - program MIRA celostno naslavlja izzive na tem področju. Uresničujejo se pomembni cilji, kot je vzpostavljanje Centrov za duševno zdravje, ki zagotavljajo enako dostopnost do celostne pomoči v vseh slovenskih regijah.

V tem letu smo za vse devetošolke in devetošolce v okviru programa za duševno  zdravje mladih To sem jaz ponatisnili priročnik Kaj lahko naredim, da mi bo lažje, ki ga bodo prejeli v teh dneh. Priročnik je podpora otrokom in mladostnikom pri razvoju in krepitvi socialnih in  čustvenih veščin ter realne samopodobe, ki so ključne za njihovo vsakodnevno delovanje ter spoprijemanje z izzivi odraščanja. Celotno sporočilo je dostopno na povezavi.

Pod okriljem Programa MIRA se bodo v naslednjih dneh v okviru obeležitve Svetovnega dne duševnega zdravja na devetih območnih enotah NIJZ odvijale različne dejavnosti, srečanja, predavanja, delavnice, pogovori, razstave in druge aktivnosti, namenjene ozaveščanju ljudi o pomembnosti skrbi za duševno zdravje, širitvi znanj o tem, kako krepiti duševno zdravje, destigmatizaciji duševnih stisk, motenj in bolezni. Podrobnosti o dogodkih se nahajajo na spletni strani Programa MIRA


Na Koroškem bomo v prihodnjih mesecih naslavljali duševno zdravje na različne načine:

  • od 10. septembra do konca meseca oktobra 2023 zbiramo izdelke (fotografije, risbe, misli...) na temo "Tisto dobro med nami", ki jih bomo kasneje razstavili po koroških knjižnicah (letak v priponki). Vabljeni k sodelovanju.
  • 18. oktobra 2023 bo na Koroški gospodarski zbornici brezplačna delavnica na temo Stres povzroča stiske, okrepite svoje moči. Prijave zbiramo do 16.10.2023 oz. do zapolnitve mest na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  
  • 23. novembra 2023 ob 18. uri bo v Kulturnem domu Slovenj Gradec brezplačen ogled filma "Varen kraj", kjer se scenarist na izjemno subtilen način loteva problematike samomorilnosti. Po filmu bo pogovor s psihiatrinjo Katjo Jeras in predsednikom Ozare, Bogdanom Dobnikom. Priporočamo.

 

Posnetek zaslona 2023 10 10 091059

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries