Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

gradovislide

Dragi prijatelji, ljubitelji snežnih radosti, neokrnjene narave, skupnega ustvarjanja, druženja in zabave,

tudi leto, ki je za nami, predstavlja res poseben čas, čas, ko običajne stvari počnemo drugače in iščemo nove načine in poti, da ohranimo vse tisto, kar nam prinaša veselje, radost, sprostitev in nove prijatelje.

Tudi naša tradicionalna prireditev Gradovi kralja Matjaža, ki jo bomo konec januarja 2022 organizirali že tridesetič, bo tudi tokrat drugačna, posebna.

Verjamemo pa in upamo, da bo prireditev v nekoliko drugačni obliki prav tako zanimiva in vesela, da se boste zvesti udeleženci in tudi tisti novi v dogajanje vključili, tako da nam vsem skupaj v teh težkih časih vsaj malo razvedri dolgočasne dni.

 

Screenshot 2

 

30. Gradovi kralja Matjaža bodo potekali po vsej Črni na Koroškem, po vsej Koroški, po vsej Sloveniji in po vsem svetu!

Kako? Vse graditelje in ustvarjalce vabimo, da se na enega od naslednjih načinov vključite v prireditev in ustvarite svoj grad za kralja Matjaža:

- zgradite sneženi ali ledeni grad na svojem dvorišču, travniku, parku…

- izdelate svoj grad iz drugih materialov, kartonskih škatel, embalaže, papirja, plastike, kock…

- narišete svoj grad na papir, platno, karton, steno, les, glino….

Lahko pa izberete čisto svoj način in izdelate ali upodobite svoj grad tudi drugače, vaše ustvarjalnosti ne bomo omejevali. Pazite le, da boste pri izdelavi varni in boste spoštovali vse predpisane ukrepe.

V naši turistični pisarni bomo fotografije vaših gradov skrbno hranili in jih sproti objavljali na facebook strani »Snežni gradovi kralja Matjaža«. Ob koncu prireditve pa si bo vse fotografije ogledal tudi kralj Matjaž in med gradovi izbral najlepšega v vsaki kategoriji glede na starost (do 15 let in nad 15 let) in vrsto izvedbe (risbice, makete ali izdelan grad). Prav tako boste imeli možnost obiskovalci facebook strani s svojimi všečki izbrati grad, ki bo najbolj všeč vam.

Pomembno je, da svoj grad izdelate ali upodobite, nato pa ga fotografirate in nam največ po 3 fotografije vašega gradu pošljite na e naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Prosimo vas, da za svoj izdelek navedete tudi njegov format – za risbice oz. mere (širino, dolžino in višino) – za makete in skulpture in starost ustvarjalca – do 15 let ali nad 15 let.

Potrudili se bomo, da boste avtorji najlepših gradov prejeli tudi zanimive in lepe nagrade. Gradove lahko ustvarjate ves mesec – prireditev bo letos trajala od 3. januarja 2022 do 29. januarja 2022. (PODALJŠANA DO 6.2.2022)

V februarju (24.2.), ko goduje Matija (Matija led razbija – če ga ni, ga pa naredi) – torej tudi kralj Matjaž – pa bomo razglasili najlepše gradove in avtorjem podelili nagrade. Vse graditelje, ki ste v preteklih letih že sodelovali na p:rireditvi Gradovi kralja Matjaža in obiskovalce pa vabimo, da v januarju 2022 na svojih družabnih profilih objavite najbolj zabavne in zanimive fotografije s prireditev in tako ves januar pomagate ustvarjati pravljično vzdušje - v čast kralju Matjažu.

Tudi organizatorji se bomo potrudili in na facebook profilu »Snežni gradovi kralja Matjaža« objavili zanimive fotografije iz preteklih prireditev.

Obiščite nas, pridružite se zabavi, skupaj bomo pričarali pravljično in čarobno vzdušje in si polepšali mrzle januarske dni – pa tudi ponovno prebudili kralja Matjaža!

 

RAZGLASITEV ZMAGOVALCEV FOTONATEČAJA 30. GRADOV KRALJA MATJAŽA

Danes goduje Matija (Matija led razbija – če ga ni, ga pa naredi), torej tudi kralj Matjaž, ki se je odločil, da na ta dan razglasi zmagovalce 30. Gradov kralja Matjaža. Sporočamo vam, da je bil kralj Matjaž s strokovno komisijo navdušen nad vašim odzivom in sodelovanjem in je imel zelo težko nalogo pri izbiri najboljših mojstrovin, se je pa odločil, da razglasili najlepšega v vsaki kategoriji glede na starost (do 15 in nad 15 let) in vrsto izvedbe (risbe, makete ali izdelan grad) in pa zmagovalca po vašem izboru, ki je prejel največ všečkov na FB profilu Snežni gradovi kralja Matjaža. Pa poglejmo kako se je s strokovno komisijo odločil…

Kategorija do 15 let:

RISBICE – Skupinski izdelek risbe devetih učencev 1. g. razreda OŠ Ljudski vrt Ptuj - podružnica Grajena pod mentorstvom učiteljice Marjete.

MAKETE – grad iz odpadne embalaže, ki so ga izdelali otroci prve starostne skupina vrtca Kralj Matjaž Črna iz oranžne igralnice pod mentorstvom vzgojiteljic Urške P. in Sare S.

IZDELANI GRAD- Otroci iz prve starostne skupine vrtca Kralja Matjaž Črna so skupaj z vzgojiteljicama Marjano in Urško zgradili za kralja Matjaža majhno ledeno maketo grajske jedilnice.

Kategorija nad 15 let:

RISBICE - učenci skupine USP B iz CUDV Črna na Koroškem pod vodstvom mentorice Tanje z risbo, ki je narisana z vodenimi barvami in ogljem.

MAKETE - družina Brožič iz Švedske z maketo gradu iz odpadnega materiala in embalaže.

IZDELANI GRAD - Veliki grajski navdušenci, Sabina, Arni in Primož z izdelanim ledeno-snežnim gradom.

ZMAGOVALEC PO IZBORU OBISKOVALCEV FB STRANI SNEŽNI GRADOVI KRALJA MATJAŽA - najmlajša skupina vrtca Kralj Matjaž z menoricema Urško E. in Urško K. z izdelanim sladkornim gradom in Ziplein-om

Iskrene čestitke vsem nagrajencem, katerim bodo podeljene tudi nagrade, ki jih je priskrbel samo za vas vaš dragi kralj Matjaž s svojo druščino.

Zahvaljujemo se tudi vsem ostalim sodelujočim, ki ste nam poslali fotografije svojih mojstrovin in nam omogočili, da smo tudi letos uspešno izpeljali že 30. prireditev Gradovi kralja Matjaža. Že sedaj pa vas vabimo, da se pridružite prireditvi prihodnje leto. Hvala tudi sponzorjem, ki so celotno prireditev podprli z nagradami: Podzemlje Pece d.o.o. turistični rudnik in muzej, Geopark Karawanken-Karavanke- čezmejni geopark, Koroški splavarji, Gostilna Rešer, Izletniška kmetija Smrečnik-Gorza in Okrepčevalnica in picerija Kurnik.

Fotografije zmagovalcev fotonatečaja 30. Gradov kralja Matjaža si lahko TUKAJ.

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries