Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

Mladi v Občini Črna na Koroškem so v okviru delovne skupine v sodelovanju z Občino Črna na Koroškem začeli s pripravo Strategije za mlade v Občini Črna na Koroškem za obdobje 2023-2027.
V strategiji bodo zapisani ukrepi za mlade, ki jih bo občina do leta 2027 izvajala na področju mladine in bodo segali na različna področja življenja mladih, kot so izobraževanje, zaposlovanje, stanovanjska politika, mobilnost, zdravje, šport, kultura , informiranje in participacija v procesih odločanja, mladinsko organiziranje, prosti čas in druga področja.


Delovna skupina je že pričela z aktivnimi pripravami v okviru nove strategije, trenutno pa je v pripravi spletna anketa, ki bo objavljena v sredini meseca oktobra na spletni strani Občine Črna na Koroškem in drugih socilanih omrežjih. Rezultati ankete bodo služili kot  pomembna podlaga za izdelavo Strategije za mlade v Občini Črna na Koroškem za obdobje 2023-2027. Delovna skupina bo v okviru priprave strategije sodelovala tudi  z lokalnimi organizacijami, društvi in mladimi v kraju, saj bo dokument  le tako lahko odgovarjal na aktualne potrebe mladih.


Občina Črna na Koroškem namerava z ukrepi, ki jih predvideva strategija, mladim zagotoviti življenjski prostor, v katerem bodo lahko razvijali etične in moralne vrednote. Le-te bodo mlade spodbujale k prostovoljnemu delu in aktivni udeležbi v družbi, k doseganju strpnosti, odgovornosti in solidarnost ter k upoštevanju družbenih vrednot. Poleg tega pa bi mladi razvijali svoje kompetence, znanja in veščine ter dosegali svoje cilje, aktivno sooblikovali lokalno in širšo skupnost.

Nove strategija bo za nadaljnje štiri leta na podlagi analize položaja in potreb mladih v Občini Črna na Koroškem in preteklih izkušenj vsebinsko strukturirano začrtala delovanje občine na področju mladine in bo odgovarjala na realne potrebe mladih v lokalni skupnosti. Ključni namen Strategije za mlade v občini Črna na Koroškem za obdobje 2023 - 2027 je vzpostaviti dolgoročno sistemsko podporno okolje za razvoj mladinske politike in mladinske dejavnosti ter s tem zagotoviti pogoje za uspešno integracijo mladih v posamezne dele življenja lokalne skupnosti, predvsem pa spodbuditi čim hitrejše osamosvajanje mladih in njihovo aktivno družbeno participacijo v lokalnem okolju.

 logo 2

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries