Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A
Slovenska bakla bo na svoji poti obiskala tudi Občino Črna na Koroškem, in sicer v petek, 3.5.2024 med 18.00 in 19.00. Pridružite se športnikom, ki bodo baklo ponesli od Žerjava do Športnega parka na Pristavi, kjer se bo odvijal spremljevalni program. Prijazno vabljeni!
 
Le še nekaj dni nas loči do novega velikega štarta. Štarta popotovanja po Sloveniji, štarta novega povezovalnega in edinstvenega projekta, štarta poti slovenske bakle po celotni deželi. Projekt Olimpijskega komiteja Slovenije in občin, ki bo znova povezal na tisoče ljudi, širil vrednote olimpizma in navdihnil naše najboljše športnike na bližnjih igrah v Parizu, je tik pred vrati.
Slovenska bakla bo tako tudi letos (prvi tovrstni projekt leta 2021 pred igrami v Tokiu je naletel na izjemen odziv) obiskala vse občine v Sloveniji, organizatorji pa računajo, da se bo tudi letos med aprilom in julijem zvrstilo okoli 10 tisoč nosilcev bakle, ki bodo simbolično na pot proti najvišjim olimpijskim ciljem v Parizu pospremili naše vrhunske športnike. Bakla bo pot začela natanko 100 dni pred odprtjem iger v Parizu, torej 17. aprila na skrajnem severu-vzhodu države v občini Lendava, in bo naprej obiskala vse prekmurske občine ter pot nadaljevala vse do zadnje obiskane občine, ki bo predvidoma Kranjska Gora z vzponom na Triglav 13. julija. Poleg vseh 212 občin, v katerih bo plamenico poneslo na tisoče mladih, predstavnikov lokalnih športnih klubov in društev ter drugih zainteresiranih ljubiteljev športa, bo bakla zavila tudi v vse štiri sosednje države in pokukala k zamejskim Slovencem na Madžarskem, v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem. Baklo med potjo vnovič čaka kup pestrih izzivov, saj ji nekatere občine pripravljajo prav poseben sprejem in način prenosa v svojem okolju, čudoviti jekleno-leseni lepotici pa bodo pokazali nekatere najbolj zanimive kotičke v svojem okolišu. Kot pred tremi leti bo bakla bržčas spet doživela različne oblike prenosa in prevoza, saj z njo ne bodo zgolj tekli, temveč tudi kolesarili, rolali, kotalkali, jadrali, čolnarili, leteli, se spustili v jamo in dvignili na razgledno točko ter ji tako pokazali mnoge čudovite kotičke Slovenije.
Pot bakle bodo spremljali tudi mnogi sedanji in nekdanji vrhunski športniki, z njo bo pogosto tudi njen letošnji ambasador Jani Klemenčič, nekdanji veslač in dobitnik prve kolajne za samostojno Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah. V 72 delovnih dneh bakle, ko bo v povprečju vsak dan obiskala po tri občine, organizatorji računajo, da bo okoli 10 tisoč nosilcev z njo preteklo prek 7 tisoč kilometrov, dodaten magnet za vse letošnje nosilce bakle pa bo tudi zanimiva nagradna igra OKS-ZŠZ in aktivnosti nekaterih partnerjev oziroma pokroviteljev naše olimpijske družine. Spremljajte medijske kanale Olimpijske komiteja Slovenije in lokalnih skupnosti ter se pridružite edinemu slovenskemu projektu, ki na terenu združuje vseh 212 slovenskih občin!
 
thumbnail

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries